Plagiat av Kystdrakten (27.01.2005)

plagiatsjal1_400

Nylig fikk vi på Kystdrakten tilsendt en drakt fra en misfornøyd kunde. Det viser seg å være et plagiat, som ikke kan kalles Kystdrakt.

Den uheldige kunden tok kontakt med en sydame i Trondheim som ga seg ut for å kunne levere Kystdrakten. Hun gjorde alle bestillinger gjennom damen, tok mål og ventet i spenning på det ferdige produktet.
Da drakten var klar ble kunden obs på at den hadde flere forskjeller fra venninnens drakt, som var kjøpt gjennom Kystdrakten AS, og hun tok kontakt med oss. Vi fant med en gang at drakten var et plagiat, med mange materialer vi ikke bruker, og delvis et håndtverk som ikke er i tråd med vår standard.

plagiatskjorte5_560

Her er det ene skjorteermet med vårt trykk over. Her mangler flere «kvister».
Trykking av broderimønster var ikke gjort av oss, frynsene på sjalet er av ukjent opprinnelse, innleggsstoff i belte er feil, snor i skjørt er feil, trykk på skjorte er gjort med noe som flyter utover og farger skjorta grønn samt at broderiet flere steder feil i forhold til originalen. Monteringen av drakten er også på mange punkter gjort på annet vis enn vi gjør. Dette for å nevne noen av funnene. På toppen av det hele hadde sydamen også tatt seg av sølvsalget, og solgt kunden et sølv som ikke har noe med Kystdrakten å gjøre.

Kunden er selvfølgelig misfornøyd, og vil kople inn Forbrukerrådet for å få omgjort handelen. For Kystdrakten AS sin del handler dette om at noen har lagd et plagiat av en mønsterbeskyttet drakt samt at det er solgt under det varemerkebeskyttede navnet Kystdrakten. Vi vurderer anmeldelse av forholdet, ikke minst for å finne ut om det er flere slike drakter i omløp.
Det vil i så fall bety tapte inntekter og mye dårlig reklame for vår bedrift og vårt produkt.
Vi håper at dette er et engangstilfelle, men anmoder folk om å ta kontakt med oss om de har opplevd liknende ting.